Filosofi

Tidskrifter

Biblioteket har idag mer än 500 tidskrifter i ämnet filosofi, i såväl tryckt som elektronisk form.

För att söka dem i tidskriftslistan, välj ämneskategori/ Filosofi och religion

Tidskrifter i urval:

• Ethics - Founded in 1890, Ethics publishes scholarly work in moral, political, and legal philosophy from a variety of intellectual perspectives, including social and political theory, law, and economics. Ethics publishes articles, review essays, discussion articles, and book reviews.
  • Journal of Philosophy
  • Mind - Mind publishes articles in epistemology, metaphysics, philosophy of language, philosophy of logic, and philosophy of mind.
  • Noûs - Nous, the ancient Greek term for intellect, publishes critical essays, brief discussions, and philosophic research.
  • Philosophy and phenomenological research - Publishes articles in a wide range of areas including philosophy of mind, epistemology, ethics, metaphysics, and philosophical history of philosophy. No specific methodology or philosophical orientation is required in submissions.
  • Philosophy and public affairs

Svenska filosofiska tidskrifter

Tidskrift för politisk filosofi - redaktionen knuten till filosofiska institutionen vid Uppsala universitet. Du hittar även tidskriften på plattformen Politiken.se under forskningen.se - Politisk filosofi. Artiklarna finns i fulltext från nr 3, 2004.

Filosofisk tidskrift - redaktionen knuten till Stockholms universitet

Theoria - redaktionen knuten till Kungliga Tekniska Högskolan