Kemi

Online portal till Cambridge Structural Database (CSD) - världens största källa till information om små molekylkristallstrukturer. För mer komplexa sökningar krävs en desktop-version av databasen. Kontakta Fråga biblioteket för information om installation av desktop-versionen av databasen.

Omfattande uppslagsverk inom kemi och fysik.

Världens största databas för fakta om nästa alla kända oorganiska kristallstrukturer, ca 100 000. Fungerar också som ett verktyg för att identifiera kristallina faser. The world's largest database for inorganic crystal structures, containing about 100.000 original crystal structures, almost exhaustively covering the known inorganic crystalline materials. The database is an optimum tool for identifying unknown crystalline phases, for example via powder diffraction, single crystal diffraction or even NMR spectroscopy.

Handböcker och andra referensverk inom framför allt teknik, kemi och materialvetenskap. Stor interaktivitet. Prova gärna "Data Search".

Faktadatabas om kemiska föreningar och reaktioner med relaterade litteraturreferenser och patent. Sökning på strukturer, substrukturer, reaktioner, text eller egenskaper. Kombinerar data från tre källor: The Beilstein Database, The Gmelin Database och The Patent Chemistry Database.

Omfattande faktadatabas med information om material, dess fysiska och kemiska egenskaper och användningsområden. Rik på litteraturreferenser. Baserad på det klassiska referensverket Landolt-Börnstein.

Ett av världens största engelskspråkiga uppslagsverk. Innehåller även Merriam-Webster's Collegiate Dictionary.

Omfattande allmänt uppslagsverk på svenska. Innehåller även svensk och engelsk ordbok samt atlas.

Ordböcker i svenska, engelska, tyska, spanska, franska, arabiska och ett flertal andra språk (Lexinordböcker från Språkrådet, Institutet för språk och folkminnen)

Samsökningsbara referensböcker från Oxford University Press inom alla ämnesområden. Innehåller dessutom över 20 000 citat från Oxford Dictionary of Quotations.