Du bör använda två eller fler databaser för att minska risken att missa relevanta artiklar. Genom att kombinera olika databaser minskar också risken för snedvridning, bias, i resultatet. Välj relevanta ämnesspecifika databaser och komplettera med någon ämnesövergripande databas, exempelvis Web of Science eller Scopus.
Du hittar databaser i listan Databaser A–Ö där du kan sortera dem efter ämnesområde. Du kan även använda dig av sök- och skrivguider för olika ämnen för att få tips på passande databaser.
Det går inte att använda exakt samma sökning i alla databaser, utan du måste anpassa den till de olika databaserna. Specialtecken kan exempelvis tolkas olika av olika databaser. Generellt sett är det bäst att börja med att söka i den databas som har den mest välutvecklade indexeringen för ämnet och sedan "översätta" sökningen till resterande databaser.
Fastän du behöver modifiera sökningen för att den ska fungera i olika databaser ska du inte ändra sökningen i onödan. De olika sökningarna bör motsvara varandra så gott det går.