Mendeley

Skapa ett Mendeley-konto

Skapa ett konto på www.mendeley.com.

Installera Mendeley Reference Manager

Ladda ner Mendeley Reference Manager för Windows, Mac OS eller Linux från www.mendeley.com och installera programvaran.

Installera Mendeley Web Importer

Öppna Mendeley Reference Manager. Gå till Tools > Install Mendeley Web Importer för att ladda ner ett insticksprogram för den webbläsare du använder. En Mendeley-ikon som möjliggör direktimport av referenser läggs då till i bokmärkesfältet.

Installera Mendeley Cite

Öppna Mendeley Reference Manager. Gå till Tools > Install Mendeley Cite for Microsoft Word. Du kommer då till Microsoft AppSource. Klicka på Hämta nu för att ladda ner Mendeley Cite-appen. Du ombeds då logga in på Microsoft AppSource.

Student på UU: Studenter kan använda sin student.uu.se-mejladress för att logga in.
Anställd på UU: Anställda kan klicka på "Registrera dig för ett kostnadsfritt konto" (om man inte har ett redan), men får inte registrera sitt UU-konto hos Microsoft. Använd en privat e-postadress istället.